tiistai 6. joulukuuta 2011

Cambodia

Olen viime vuosina valinnut lomakohteiksi maita, jotka ovat edullisia. Eniten näissä maissa ihmetyttää se, miten niin vähällä toimeen tulevat ihmiset jaksavat olla päivästä toiseen onnellisia, kun taas Suomessa ollaan naama rutussa jos naapurilla on hienompi auto, tai tuttava tienaa satasen enemmän.

Vanha totuus on, että ei ne suuret tulot, vaan pienet menot. Maassa jossa paikalliset tienaavat muutaman satasen vuodessa, ja keskimääräinen kansalainen tallustelee yksi dollari taskussaan, voi euronvenyttäjäkin elää kuin kuningas.

Kehitysmaamatkailu on paljon antoisampaa kuin Kanarian tai Lapin lomat. Sen lisäksi, että pikkurahalla voi elää ruhtinaallista elämää, usein tutustuu hienoihin kulttuureihin, nähtävyyksiin, luontoon ja upeisiin ihmisiin. Moni kehitysmaissa tapaamani länsimainen on hypännyt oravanpyörästä pois ja asettunut pysyvästi halpamaahan. Saman aion tehdä joskus itsekin.

Phnom Penh on kyllä siinä määrin erikoinen paikka, että ihan aloittelijalle sitä ei voi suositella. Terveellä järjellä pärjää kuitenkin aika pitkälle. Jonkin aikaa pyörimmekin nyt täällä, ja matka tulee jatkumaan kohti Aasian upeita koskemattomia saaria ja hiekkarantoja. Tämä reissu tehdään halvemmalla kuin normaali Lapin laskettelumatka. Pöytä on koko reissun aikana koreana.

Tässä vinkkini halpoihin lentoihin: käytä hakukoneena sivua www.momondo.com:ia. Älä ota lippuja suoraan kohdemaahan, vaan maahan, josta lentää halpalentoyhtiö haluamaasi paikkaan. Esim Manilaan lennettäessä osta ensin liput Hong Kongiin ja siitä toiset liput Manilaan. Parhaimmillaan säästö on jopa 500 euron luokkaa. Eksoottiseen Aasian maahan ja takaisin voi aikaisin varaamalla päästä vaikkapa 600 eurolla. Muista varata riittävästi vaihtoaikaa!

Lue foorumeita, ja valitse hotelleiksi halpoja erinomaiset suositukset saaneita hotelleita

Tripadvisorin sivuilta. Tarkista suoraaan hotellista, että onko heidän hintansa halvempi kuin esim. Www.booking.com sivuston.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti